Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Kako se zoveš, koji si razred i odjeljenje?
  Zovem se Faris Gavranović, završna sam godina Gimnazije „Meša Selimović“ i moje odjeljenje su A-kavci sa razrednicom Amelom Begić.
  2. Zašto je GMS bila upravo tvoj izbor?
  Prvo što pomislim na dan kada sam se odlučio za ovu školu jeste zapravo veliki ugled ove škole, znanje sa kojim ću izaći, profesori za koje sam čuo samo riječi hvale, ali nije samo to, ovu školu sam izabrao i zbog društva koje je i sastavni dio svačijeg školovanja. Za mene kao sportistu i jednog velikog aktivistu, bilo bitno da u školi imaju razumijevanja za moje obaveze, pa sam se i raspitivao da li će biti problema oko toga. Sjećam se da mi je u razgovoru sa direktorom škole rečeno da im je veoma važno učešće učenika u vannastavnim aktivnostima i bavljenje sportom, da takve učenike podržavaju te da ni za mene neće biti nikakvih problema oko pravdanja časova i daljnjeg bavljenja sportom ili volontiranja u nekim od organizacija.
  Faris Gavranović
  Faris Gavranović

  3. Je li GMS ispunila tvoja očekivanja?
  Za sve vrijeme boravka u ovoj ustanovi imao sam uvijek razumijevanje i poštovanje od svih u školi. Naravno, ako si poslušan i marljiv učenik, i prefesorima je odmah lakše. Pogotovo tad nema nikakvih problema. Bio sam uključen i u razne školske aktivnosti, te vam nijedan dan neće proći bez nekih radionica ili sekcija u kojima možete da sudjelujete. Svi su veoma aktivni, počevši od direktorice škole, pedagogice pa do profesora i naših dragih spremačica ili kako ih mi zovemo „teta“.
  4. Vjeruješ li da će ti spoznaje stečene u GMS pomoći u tvom daljem obrazovanju i životnom putu?
  Vjerujem da će mi sve znanje i iskustvo stečeno u ovoj školi pomoći u daljnjem školovanju, jer prvo što sam htio i trudio se jeste izaći iz ove ustanove kao dobar čovjek pa tek onda kao jedan primjeran učenik. Svaki predmet ima nešto „svoje“ što će biti od pomoći za daljnji razvoj mene kao osobe i iz svega se može izvući neka pouka. Kao što kažu, ništa nije džaba i uvijek se može nešto novo naučiti. Izborne predmete sam i odabrao s ciljem dodatnog educiranja i usmjerenja na tom polju. To je bila jedno od bitnih odlukao koje sam donio tokom svog školovanja, jer mi je to zapravo i pokazalo gdje se ja vidim „sutra“.
  5. Imaš li neku poruku za mlađe generacije vezanu za odabir srednje škole?
  Naravno da je ovo za vas, moglo bi se reći, težak period, jer ipak odabirete put kojim želite da idete. Siguran sam da vam ova škola može pružiti pronalazak samih vas te lakši odabir fakulteta koji će vas čekati. Uz zdravu sredinu i pomoć profesora, naći ćete ono što tražite ako još niste pronašli. Najbitnija stvar jeste da vi odlučite šta volite, da vi odlučite šta vas čini sretnim i šta je za vas najbolje. U čemu vi uživate i ne umarate se dok radite, jer to je zapravo svrha svega. Uživanje u onome što radimo ili učimo je bitno, jer svaki dan je nova lekcija i svakim danom se nešto novo nauči. Dame i šmekeri želim vam svu sreću, osmijeh na lice i vjerujem u vas.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 01.06.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team