Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Intervju sa direktoricom


  S obzirom da je u nasoj skoli nedavno imenovana nova direktorica, odlucili smo je ucenicima predstaviti kroz ovaj kratki intervju.


  -Mozete li nam se u par recenica predstaviti, posto nisu svi ucenici nase gimnazije imali cast da im predajete?

  Za sve one koji me ne poznaju, moje ime je Azra Gazibegovic. Profesor sam historije, a 7.januara sam imenovana na mjesto direktora J.U.Gimnazije Mesa Selimovic u Tuzli. Ucestvovala sam u radu mnogih vladinih i nevladinih organizacija i posljednjih 5 godina sam predsjednica Sindikata Obrazovanja TK.

  -Iz kojeg razloga ste se kandidovali i koji su vasi planovi po pitanju buducnosti nase skole?

  Kandidovala sam se iz razloga sto sam smatrala da mogu raditi na unapredjenju stanja u skoli. Prostorne mogucnosti skole su velike, ali uslovi u skoli nisu na zavidnom nivou iz razloga sto Ministarstvo jako malo sredstava izdvaja u te svrhe. Od samog pocetka mog mandata ukljuceni smo u Fazu II projekta modernizacije nastave informatike u BiH koji ide putem federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta a podrzava ga Japan International Cooperation Agency (JICA). Drugi projekat u koji smo takodje ukljuceni je vezan za ekologiju i radi se u saradnji sa OSCE-om. Odnosno u prostoru nase skole ce biti napravljena botanicka basta; ispred skole cemo napraviti klupe i obojiti ih u pastelne boje. Ucenici su se dosjetili da bi smo mogli posaditi cvijece, a putem reklamiranja cvjecare dobiti na osnovu jedne sadnice drugu besplatno. Ono sto je bitno pomenuti jeste da tokom ljeta namjeravamo promjeniti podstanicu cije ce realiziranje pomoci Ministarstvo.

  -Kakve su trenutne aktivnosti u radu nase skole?

  Ucenici i profesori su angarzovani na pripremi za predstojeca takmicenja. Odnosno vec prosle sedmice su ostvareni zavidni rezultati ta kantonalnom takmicenju iz njemackog jezika. Sve postignute rezultate ucenika namjeravamo objaviti preko medija i na taj nacin prezentirati siroj javnosti rad nase skole. Takodje zelimo pozvati osnovce da svoje skolovanje nastave u nasoj gimnaziji zato sto je ovo ustanova sa velikom i dugogodisnjom tradicijom u obrazovanju. Mi garantujemo maksimalnu posvecenost u radu sa ucenicima, a dovoljno govori i cinjenica da su nasi ucenici veoma dobri studenti na univerzitetu u nasem gradu, a i sire. Nasi ucenici trenutno rade na projektu predstavljanja nase skole osnovcima. On ce se realizovati na nacin da ce sve osnovne skole u Tuzli biti posjecene od strane nasih ucenika koji ce prezentovati svoj rad u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti u nasoj gimnaziji. I ono sto je za kraj bitno naglasiti jeste cinjenica da se u prvom razredu jako tesko prilagoditi novoj sredini, uslovima, zahtjevima, prostoru, ali da su te nedace manje tokom nastavka skolovanja te da se sav trud isplati na fakultetu kada shvatite da je obrazovanje koje ste dobiti u Gimnaziji Mesa Selimovic na zavidnom nivou.

  -Kakva je vasa poruka za sve ucenike?

  Najbolje je kada svako radi svoj posao. Treba postovati svakog ucenika, njegovo znanje jer jedino tako rezultati nece izostati i svi ce biti zadovoljni. Gradimo dobre odnose, postujmo druge, jer ce jedino tako i drugi postovati nas. Zavrsite fakultet i nikada nemojte posustati u ostvarenju vaseg cilja jer je minimum jednog gimnazijalca da zavrsi fakultet. Drustvo i porodica to od vas ocekuju, a i vasi profesori koji vas vode na putu uspjeha.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 07.03.2011. ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team