Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Kako se zoveš, koji si razred i odjeljenje?
  Zovem se Amar Kešetović, imam 19 godina i dolazim iz Srebrenika. Osnovnu školu sam završio u Srebreniku, a od 2018. godine učenik sam Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli, smjer informacionih tehnologija. Trenutno sam završni razred srednje škole, maturant i učenik 4f.
  2. Zašto je GMS bila upravo tvoj izbor?
  Još od malih nogu sam bio zainteresovan za računare i informacione tehnologije. Tada, pred kraj osnovnog školovanja, već sam bio prilično siguran čime želim da se bavim u budućnosti i donekle sam izdiktirao plan za svoju budućnost i dalje obrazovanje. Srednju školu sam zasigurno planirao upisati u Tuzli. Iz predostrožnosti nisam se želio ograničavati tako rano te mi se izbor srednje škole sveo na gimnaziju kao najadekvatniju osnovu za bilo koji studij. Također, shodno mojim ambicijama znao sam da ću nastaviti studij, tako da se gimnazija potpuno uklapala u moje planove. GMS je oduvijek važila za jednu od najkvalitetnijih srednjih škola a sve moje dileme i eventualna premišljanja nestala su kada je došla obavijest o uvođenju smjera informacionih tehnologija te školske godine. Odabirom IT usmjerenja imao bih mogućnost da, uporedo pohađajući gimnaziju, gradim temelje i osnovu za svoje već oformljene planove vezane za računarstvo i informatiku te tako ne bih bio ograničen i istovremeno bih gradio fundament za studiranje na bilo kojem fakultetu. Tako sam konačno odlučio, došao na upis, upisao se i postao učenik Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli.
  Amar Kešetović
  Amar Kešetović

  3. Je li GMS ispunila tvoja očekivanja?
  Sva očekivanja koja sam imao neposredno pred upis u srednju školu i ambicije koje sam oformio netom nakon upisa u GMS, kroz prethodne četiri godine su ispunjene. Sve ono što sam zamišljao, nadao se i očekivao od srednje škole ostvareno je i u potpunosti sam siguran da moj izbor prije četiri godine nije bio pogrešan. Na čisto obrazovnom planu u potpunosti sam zadovoljan stečenim znanjem, a posebno mi je drago i zbog svih poznanstava i iskustava koja ću nositi sa sobom i nakon kraja mog srednjoškolskog života.
  4. Vjeruješ li da će ti spoznaje stečene u GMS pomoći u tvom daljem obrazovanju i životnom putu?
  Smatram da će mi spoznaje stečene u toku školovanja u GMS zasigurno biti od velike pomoći u daljem životnom putu a definitivno jak i adekvatan temelj za nastavak školovanja. Odlučio sam upisati fakultet elektrotehnike a gimnazija je generalno prepoznata kao škola koja pruža najkvalitetniju podlogu i pripremu za bilo koji fakultet, posebno fakultet elektrotehnike. Također, računarstvo i informatika ostaju moj izbor za budućnost i dalje usmjerenje te mi je smjer koji sam odabrao u GMS veliki bonus. Zadovoljan sam sa stečenim znanjem koje su mi stručni predmeti IT smjera pružili te očekujem da će mi početak studiranja biti znatno olakšan te da ću doći na fakultet sa značajnim predznanjem.
  5. Imaš li neku poruku za mlađe generacije vezanu za odabir srednje škole?
  Smatram da svako treba izabrati srednju školu samostalno, saslušati savjete roditelja, prijatelja i starijih ali na kraju ipak donijeti tu odluku sam. Također, sa 14-15 godina mislim da niko nije dovoljno zreo da bude u potpunosti siguran čime želi da se bavi, tako da sam zagovornik gimnazije kao škole općeg obrazovanja koja pruža kvalitetno i široko obrazovanje te temelje i priliku za nastavak školovanja sa solidnim predznanjem na bilo kojem fakultetu. GMS dugo vremena slovi za jednu od najboljih škola, a ta će se tradicija zasigurno nastaviti, stoga je moja preporuka svima da posjete, raspitaju se i istraže Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, te se sami uvjere u sve kvalitete i prednosti koje naša GMS pruža.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 29.05.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team