Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završio GMS i čime se sad baviš?
  Moje ime je Amir Mujačić, rođen sam 1997. godine u Tuzli. GMS sam završio 2015. godine i pohađao sam matematičko-informatički smjer. Nakon završene gimnazije upisao sam Tehnički Univerzitet u Grazu, smjer Computer Science. Po završetku studija krenuo sam raditi kao Software Developer. Trenutno radim za jednu od najvećih svjetskih IT kompanija – Amazon.

  Amir Mujačić
  Amir Mujačić

  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Još kao učenik u osnovnoj školi znao sam šta me interesuje, informatika i matematika. Tokom odabira srednje škole želio sam da izaberem onu koja će mi dati najviše znanja za nastavak mog obrazovanja. Za studije informatike, pored tehničkih vještina, potrebno je jako dobro poznavanje matematike. U tom trenutku bilo je i drugih škola koje su nudile više tehničkih predmeta, međutim samo GMS je imala matematičko-informatički smjer koji me je mogao pripremiti za studij, koji sam kasnije i završio.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Koliko je važna GMS bila za moje daljnje obrazovanje nisam shvatio do početka studija. Već u prvom semestru primijetio sam da moje predznanje, s kojim sam došao iz GMS, mi daje mogućnost da budem među najboljim studentima u generaciji. Iako sam studirao na stranom jeziku, i završio srednju školu po planu koji nije direktno prilagođen studijskim programima u Austriji, primijetio sam da je obim znanja koji smo mi iz GMS ponijeli dosta veći od onoga što se uči u srednjim školama u Austriji. Upravo iz tog razloga, još za vrijeme studija, sam dobio ponudu da radim kao Asistent na Tehničkom Univerzitetu u Grazu, a nakon završetka studija veliki broj ponuda za posao.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Još prije upisa u GMS svi smo znali historiju i kvalitet te škole. Kvalitet se ogledao, a i dalje se ogleda, u profesorima koji tu rade i daju sve od sebe da na što bolji način prenesu znanje učenicima. Međutim, pored znanja, svojim pristupom oni su oblikovali svakoga od nas koji smo završili tu školu. Gledajući na svoje vrijeme provedeno u GMS, mogu reći da sam u tu školu došao kao tinejdžer sa veoma uskim pogledom na svijet, a izašao kao skoro formirana ličnost, koja je bila spremna na sve izazove koje život donosi.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Mislim da mlade generacije uopće ne bi trebale imati dilemu kada je odabir srednje škole u pitanju.
  Šalu na stranu, ja iz svoje prespektive mogu reći, da sa svoje 24 godine, sigurno ne bih uspio izgraditi već uspješnu karijeru bez znanja i iskustava koje sam stekao u GMS. Smatram da svi ambiciozni mladi ljudi koji već u srednjoj školi žele početi graditi svoju karijeru i time osigurati svoj uspjeh u budućnosti trebaju izabrati GMS!  ::: GMS Web Team ::: Datum: 13.04.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team