Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Moje ime je Azrina Delić, diplomirani sam inženjer mašinstva (odsjek: Energetsko mašinstvo), a sada već i student master programa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Svoje školovanje u Gimnaziji “Meša Selimović” sam završila 2013. godine. Nakon završetka studija, zajedno sa dvojicom kolega, počinjem raditi na projektu, koji je zavladao mojim svijetom. Počinjemo surađivati sa novoosnovanom američkom firmom Wilderwise Inc., tačnije sa inženjerom koji je radio na samom razvijanju proizvoda zbog kojeg je ova kompanija i nastala, a radi se o Tiny House on Wheels. Godinu dana nakon intenzivnog rada na ovom projektu, otvaramo firmu Wilderwise BH, pokrećemo proces proizvodnje i nastavak razvoja proizvoda. Prototype prve bosanske kućice na točkovima smo poslali za Ameriku 03.09.2021 godine, Krajnji cilj je proizvodnja 4 jedinice mjesečno. Više o samom procesu proizvodnje, timom sa kojim radim, i karakteristikama koje naš proizvod čine drugačijim, možete pogledati na stranici: https://wilderwise.com/about/. Video završenog proizvoda: https://www.youtube.com/watch?v=KBbZ_6LmXIs. Video uređenog proizvoda: https://www.youtube.com/watch?v=NnxecLBI8DQ
  Azrina Delić
  Azrina Delić

  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Tehnički fakulteti su uvijek bili moj izbor, zbog čega mi je trebala jako kvalitetna podloga u vidu srednjoškolskog obrazovanja. Znala sam da će me kvalitet i program nastave GMS, posebno mogućnost dodatnog usavršavanja željenih oblasti (izborni predmeti), najbolje pripremiti za ono što dolazi. Što se na kraju i pokazalo tačnim. Razvijanje radnih navika je ono što me je dodatno pripremilo za sve, a upravo je to ono što se potencira kod učenika. Pored kvaliteta obrazovanja, tu sam upoznala i mnoštvo ljudi koji su imali veliki uticaj na razvoj mene kao ličnosti, i tu sam našla prijatelje za cijeli život.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Kao što sam to objasnila i u prethodnom pitanju, smatrala sam (i dalje smatram) da unutar TK upravo je GMS bila najkvalitetniji i najadekvatniji izbor. Moj stariji brat i mama, su također bili učenici ove škole, pa sam potvrdu tog mišljenja mogla da dobijem iz prve ruke.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  U okruženju kakvo vam ova ustanova pruža se naučite nositi sa mnoštvom različitih karaktera. Najbolja stvar je što na isto pitanje možete dobiti 30+ različitih odgovora, I niti jedan pogrešan. Svih 30 spominjem i dan danas, kao i njihova ‘zrnca’ mudrosti. I naravno, srednjoškolski prijateli su prijatelji za cijeli život!
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Kvalitet obrazovanja je jako bitan za sve ono što dolazi u budućnosti. Sve što preskočite, završite na pola, sačeka vas i traži da bude završeno ili na fakultetu ili onda kada stupite u radni odnos. Ovo je svakako mjesto na kojem ćete dobiti odličnu pripremu, I ako je odradite kako treba, sve što dolazi neće biti ni u pola teško koliko se čini da jeste.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 30.03.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team