Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Moje ime je Jasmina Hasanović i magistra sam nutricionizma. Trenutno radim kao nutricionist za jednu međunarodnu tvrtku u Zagrebu, a kad nisam u uredu onda polažem ispite i pripremam svoj doktorat. GMS sam završila 2010. godine i nakon završetka gimnazije sam se upisala na Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje sam i diplomirala.
  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Budući da sam odvijek željela studirati vani, glavni razlog mog upisa GMS jeste dobivanje znanja koja će mi omogućiti upis željenog fakulteta, a isto tako GMS je škola s najdužom tradicijom i na neki način pohađanje ove škole je stvar prestiža. Također, znala sam da se u inostranstvu više vrednuju gimnazije, tako da nije uopće bilo dileme koju školu izabrati i bila sam sigurna da ću upisom GMS imati dobru pripremu za nastavak obrazovanja, i bila sam u pravu.
  Jasmina Hasanović
  Jasmina Hasanović

  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Školovanje u GMS je za mene bilo izuzetno bitno, jer sam stekla znanja koja su mi omogućila upis na željeni fakultet. Naime, kako sam ja bila prva generacija koja je za upis fakulteta u Hrvatskoj morala polagati hrvatsku državnu maturu, znanje koje sam stekla tijekom mog školovanja u gimnaziji mi je omogućilo prije svega polaganje hrvatske državne mature, a zatim i upis na željeni fakultet. Dobra stvar kod GMS jesu izborni predmeti koji se slušaju u trećem i četvrtom razredu gdje osoba dobije dublja znanja iz područja koje ju zanimaju i na taj način lakše se može upisati na fakultet.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Kada sam ja išla u GMS, mi smo imali doista kvalitetne profesore koji su nesebično dijelili svoja znanja, ali ono što je najbitnije pojedini profesori su prije svega tu bili kao podrška, mnogi od njih su s nama dijelili životne mudrosti kojih se i dan danas sjetim. Također, GMS je poznata po tome što ima dosta izvannastavnih aktivnosti tako da svako može naći nešto za sebe i općenitno vlada porodična atmosfera, kako na hodnicima tako i u razredu. Upisom GMS dobije se širina znanja što omogućava da tijekom života osoba može diskutovati o raznim temama.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Svi koji planirate studirati, a pogotovo osobe koje planiraju studirati u inostranstvu preporučujem upis u GMS zašto što ćete dobiti prije svega potrebana znanja, steći određene komunikacijske i socijalne vještine i upoznati prijatellje za cijeli život. Također, ukoliko niste sigurni koji su vam interesi upis u GMS je optimalan izbor, jer kroz široko opće obrazovanje osoba može pronaći ono što nju najviše zanima.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 21.03.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team