Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završio GMS i čime se sad baviš?
  Zovem se Damir Husanović, po zanimanju sam profesor engleskog jezika i književnosti, a uskoro i magistar anglistike. Bivši sam profesionalni košarkaš sa internacionalnim iskustvom, a po završetku karijere počeo sam se baviti predavačkim radom, koji mi je glavna preokupacija već petneastak godina. Jedan sam od pionira online predavanja engleskog jezika stranom tržištu u Bosni i Hercegovini, gdje sam u proteklih pet godina odradio preko 8000 online časova u Narodnoj republici Kini (kompanija “51 talk”), kao i preko 1500 individualnih i grupnih časova/edukacija najprestižnijim poslovnim kompanijama iz svih dijelova svijeta (kompanija “Speexx”). U posjedu sam TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) i TEYL (Teaching English to Young Learners) certifikata izdatih od australijskog Teach international-a i irske International Open Academy.
  Damir Husanović
  Damir Husanović

  Internacionalno sam priznat predavač, a osim univerzitetskog predavačkog iskustva i rada u privatnom sektoru, imam i višegodišnje iskustvo rada u osnovnim i srednjim školama na području TK. Dodatno sam se usavršavao na preko dvadeset stručnih seminara u organizaciji Pedagoškog zavoda TK, British Council-a, Cambridge University Press-a, kao i Pearson Training department-a. Posjedujem i višegodišnje iskustvo rada sa odraslim osobama kao bivši uposlenik Centra za poslovnu edukaciju Tuzla, u kojem sam u četiri godine profesionalnog angažmana uspješno educirao veliki broj grupa od početnog do naprednog nivoa (CEFR, A1-C1). Zbog svog angažmana i predanosti, višestruko sam nagrađivan i regionalno priznat profesor engleskog jezika. Akademske 2005/2006 godine, dobitnik sam Srebrene Plakete Univerziteta u Tuzli, zbog godine u kojoj sam ostvario prosjek ocjena od 9.50. Bavim se i naučno istraživačkim radom u slobodno vrijeme i objavio sam nekoliko izvornih naučnih radova. Gimnaziju “Meša Selimović” sam završio 2002. godine.
  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Izbor je bio jednostavan. Volio bih da mlađe generacije shvate magnitudu imena Gimnazije “Meša Selimović”. U moje vrijeme, to nije bila samo stvar prestiža, nego i zdravog razuma, jer se radi o jednoj od najkvalitetniji srednjih škola u regionu. Trendovi se možda mijenjaju, ali ime, tradicija i kvalitet ostaju neizbrisivi.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Iskreno, volio bih da sam bio malo i zreliji u tom periodu, da shvatim sve dobronamjerne kritike svojih profesora. Velika većina njih bili su mi poput članova porodice, divovi i životni uzori, koji su me motivisali da budem bolji čovjek. Zbog sportske karijere i zbog preoptrećenosti, nisam uvijek mogao pružiti svoj maksimum u učionici, ali znanje koje mi je nuđeno, bilo je neizmjerno kvalitetno. Ipak, ono što mi ostaje u sjećanju jesu ljubav i podrška pojedinih profesora. Oni su bili i ostali moralne vertikale u mom životu. Tradicija njegovanja učeničkog duha jeste tradicija koju gimnazija i dan danas predano njeguje. Njeni temelji su temelji znanja, tradicije i ljubavi i to ne treba shvatati olako, pogotovo ne danas kada je sistem vrijednost maksimalno poljuljan.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Uzevši u obzir, teško post-ratno odrastanje moje generacije, škola je bila mnogo više od centra za puko prenošenje znanja. Gimnazijski profesori su profesori posebnog senzibiliteta i kvaliteta, a to se održavalo i kroz prijeko potrebne doze topline i ljudskosti kojim su nas obasipali. Kroz svoje greške i njihovo vođstvo sam učio i postajao bolji čovjek. Danas, u možda još izazovnijim vremenima, kada sam i sam predavač, mogu odgovorno tvrditi da je ljudski i profesorski kadar moje gimnazije još uvijek na vrhunskom nivou. Poznajem veliku većinu tih ljudi, te zajedno sa njima svakodnevno idemo u beskompromisne bitke za bolju budućnost naše djece.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Sve sam već, uz mnogo ljubavi i poštovanja, rekao. Mladi ljudi, ukoliko želite konkretno, sveobuhvatno znanje koje će vas pripremiti za životne izazove i dati vam širinu mogućnosti kada se budete odlučivali za studije, Gimnazija “Meša Selimović” je jako stabilna i kvalitetna opcija. Profesori će vas gledati kao ljudska bića vrijedna poštovanja, njegovati vaš duh i pomoći vam da intelektualno i duhovno rastete kako biste dosanjali svoje snove i ostvarili maksimum svojih potencijala. U svijetu koji je poljuljan lošim vibracijama, to će vam dati prijeko potrebni vjetar u leđa da postignete velike stvari. Tradicija kvaliteta duga 120+ godina, protkana znanjem kojim su se iškolavale brojne genracije uspješnih ljudi, i tradicija protkana iskrenom ljubavlju prema učenicima vam ne ostavlaju mnogo izbora ukoliko želite napraviti pravi i najbolji iskorak u životu. Gimnazija “Meša Selimović” to svakako jeste.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 18.03.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team