Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Zovem se Selma Isabegović, rođena u Beogradu, odrasla i provela najljepše djetinjstvo u Tuzli, a trenutno živim i radim u Sarajevu. Srednjoškolsko obrazovanje sam završila 2008.godine. Upisujem Američki Univerzitet u Tuzli, ekonomski smjer, uža oblast finansije. Fakultetsko obrazovanje završavam 2012.godine uz počasni orden, nakon čega kreće moj karijerni put. Neke početke bilježim u Tuzli prolazeći kroz finansije, vođenje timova, nabavke i Business Development-a. Upisujem magistarski studij, te ubrzo prelazim u Sarajevo. U Sarajevo me odvela nova poslovna prilika razvoja privatnog biznisa, te rad sa internacionalnim kompanijama. Trenutno obnašam funkciju Sales&Business Development Manager-a za Bosnu i Hercegovinu, u ManpowerGroup kompaniji. ManpowerGroup je američka kompanija prisutna u preko 80 zemalja širom svijeta, te ulaskom u BIH, sa mnom kao jednim od dvoje zaposlenih, danas broji 11 uposlenika, veliki razvoj i prepoznatljivost na tržištu. Moja uloga pored razvoja biznisa jeste i vođenje same kompanije, koordinacija sa drugim zemljama, razvoj i rad na tržištu, vođenje tima, te kreiranje bolje i perspektivnije budućnosti za ljude u BiH. Naš bliznis je HR biznis u punom kapacitetu. Posao iziskuje stalni razvoj, rad, edukacije i usavršavanja kako bismo bili u koraku sa trendovima industrije, stvarali povoljnu radnu klimu, te se lično razvijali. U ovih nekih 9 godina karijere imala sam priliku mijenjati industrije što mi je dalo ogromnu širinu, ali sa sigurnošću mogu reći da je moja ljubav rad sa ljudima, prodaja i razvoj sistema. Rizik i izazov je nešto što me dodatno pokreće, i za mene je samo nebo granica. Pripremam se za doktorski studij, a u slobodno vrijeme, kojeg je jako malo moram priznati, čitam, putujem, bavim se sportom i provodim vrijeme sa dragim ljudima.
  Selma Isabegović
  Selma Isabegović

  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Gimnazija „Meša Selimović” je bio moj nedvojbeno jedini izbor i pravac u tom momentu. I kao klinka osjećala sam tu širinu koju je GMS pružala kako u edukativnom tako i razvojnom smislu. Biti gimnazijalac je bila ponos i dika.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Školovanje u GMS mi je definitivno dalo odličan temelj rada, reda i discipline. Shodno načinu rada profesora, njihovog znanja i rada s nama učenicima, pomoglo je kako meni, tako vjerujem i većini, u razumijevanju obaveza koje nosi naredni životni korak. Taj najveći uticaj je zapravo vizija sebe za budućeg lidera, što sam evo i ostvarila.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Definitivno. I dan danas mi često kroz glavu prođu riječi nekih od profesora koje smo gledali ne samo kao profesore, autoritet i izvor znanje, nego i kao najbolje prijatelje.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Moja poruka mladima bi bila da ukoliko žele dobru životnu pripremu, zdravo okruženje, znanje i vjetar u leđa, da bi njihov izbor trebao biti Gimnazija “Meša Selimović”.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 16.03.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team